Aleksandra Subotić gazila zastavu Srbije, prijeti joj zatvor: Podnijeta krivična prijava protiv zadrugarke!

0
779

Aleksandra Subotić zbog jednog postupka navukla je gnjev cjelokupne domaće javnosti i zbog onoga što je uradila naći će se na sudu! Naime, protiv Subotićeve je podnijeta krivična prijava, u kojoj je navedeno da je vrijeđala gledaoce i građane Srbije dok je obnažena gazila srpsku zastavu, i to na jednoj televiziji.

Prijavu je podnio Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a u saopštenju stoji i poruka predsjednika pokreta, Vojislava Mihailovića.

– Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je prije jednog vijeka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i njemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mjesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korištenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gaženje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa – poručio je Vojislav Mihailović, potpredsjednik POKS-a.

POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: “Zastava Republike Srbije ne smije biti izložena tako da dodiruje tlo, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavjesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice”. Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno.

U članu 173. Krivičnog zakonika navodi se da: “Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri mjeseca”. Po svoj prilici Aleksandra nije razmišljala o posljedicama kada je načinila sramni postupak zbog kojeg je navukla gnjev nacije, a na koji način će ona biti kažnjena ostaje da vidimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here